Sluiten
 
U bent hier: Blog > De Zorg voor elkaar

De Zorg voor elkaar

De Zorg voor elkaar.

 

Wat een ellende op de eilanden, nietwaar? Geen huis, nauwelijks te eten, het nodige lenen zonder te vragen en wat hier zo simpel uit een kraan komt, moet men daar ontberen. Dus terecht dat Nederlanders een greep in de beurs doen om de noodhulp tot leven te brengen. Wat ik noem een “ doodgewone ”zorgplicht.

In mijn huidige werkomgeving merk ik dat er schijnbaar ook andere definities zijn die het zelfstandige naamwoord: Zorgplicht, voor een samenleving laten gelden.

Mensen die iets ingrijpends meegemaakt hebben vallen wat mij betreft onder de zorgplicht.

En om de zorgplicht te bewaken hebben we de Nederlandse Zorg Autoriteit in het leven geroepen die de zorgaanbieder en zorgverzekeraar, achter de broek aan hoort te zitten. Zodat ze dat doen wat afgesproken is, in het belang van de burger.

En als ik nu beweer dat de bureaucratie in de Zorg toegenomen is waardoor de Zorg zoals ik die vanzelfsprekend vindt er niet meer is, ben ik dan een doemdenker?

Waar efficiency ( zorgen voor een betaalbare zorg, voor een ieder) niet meer aan de orde komt maar vervangen is door meer Managers, Economen, de Consultant en IT specialisten, omdat het maar niet wil lukken.

En de hele “nieuwe” zorgplicht verdraaid veel lijkt op het draken verhaal van de Nationale Politie. Waar graaiers, jokkebrokken, afkoopsommen hand in hand gaan met de uitstraling: geen zorg, we hebben alles onder controle!

Afgelopen week heb ik 5 zeer, zeer persoonlijke gesprekken gehad met ouders/verzorgers die te maken hebben met de oliedruppel effecten, die de nieuwe zorg met zich mee brengt. Over het leuren met kinderen, het niet meer weten, financiële vraagstukken en over hun boos en kwaadheid.

Horen de laatste genoemde gesprekken thuis in een Sportschool, in mijn rommelkamer waar ik luister en met mijn oude vulpen af en toe wat op papier kras? Eigenlijk niet!

Alleen, ik wil en kan niet anders. Mijn definitie van zorgen voor elkaar, past niet in het spoorboekje van Tante Edith. Niet binnen de glimlach van Oom Mark. En niet binnen het lease bedrag van menige Zorg Directeur. Het past alleen wel bij mij.

Sport en Zorg, de kip en het ei.

Ontzorgen kan ik trouwens ook.! Vraag maar rond aan hen die willens en wetens er een zooitje van maken in, als voorbeeld, de sportschool.

Zorg voor jezelf moet je willen en vaak ook, kunnen.

En soms ben je daarbij afhankelijk van een ander. En als die ander dan tegen je zegt: ik zorg, maar je merkt het zelf niet? Hoe noem je dit dan? Precies, zorg voor zich zelf.

En met een moeilijk woord noemen we dit: marktwerking. Blijven lachen Oom Mark, het gaat allemaal goed, zorg vooral goed voor jezelf!

 

 

 

 

 

 

Social Media

Nieuwsbrief & Acties

Wilt u in de toekomst op de hoogte worden gehouden van nieuwe updates en activiteiten?

Meldt je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!Contactinformatie

Cordia Sportsworld
Einsteinstraat 6a
6902PB Zevenaar

Ma -Do
Vr
08:30 - 22:00
08:30 - 22:00
Za
Zo
09:00 - 15:00
09:00 - 15:00
Telefoon (0316) 34 15 60
of stuur ons een e-mail

Contactinformatie

Cordia Sportsworld
Einsteinstraat 6a
6902PB Zevenaar
Telefoon (0316) 34 15 60
of stuur ons een e-mail
Ma -Do
Vr
Za
Zo
08:30 - 22:00
08:30 - 22:00
09:00 - 15:00
09:00 - 15:00
Copyright © Cordia Sportsworld 2013 | Alle rechten voorbehouden
Webdesign & Development door: Timeless Design